Recepten

Snelle & simpele geregjes

Ga naar 'blogmenu' als je wilt leren koken met bepaalde concepten, ingrediënten, voorraadkast-tips, specifieke gerechten of een weekplan nodig hebt.

Ceaster Salad

13-04-2020

't Is pasen en ik heb lekker sla gemaakt want het was warm. Paasslaas, oftewel 'ceaster salad, noem ik deze vrolijke paasvriend.

Apero'clock

11-04-2020

My favourite time of day! Drinken en eten, mijn lievelingsdingen tegelijkertijd én aan de lopende band, does it get any better? Ik dacht het niet! Hoewel: sinds de health food bombardementen serveren mensen tegenwoordig kurkdroge wortels en schrale komkommers. Een ware zonde eens je weet hoe snel en simpel je voorgenoemde tot een waar festijn...

Sunshine Salad

10-04-2020

Laat de zooon in je boooord, lalalala geniet van het leeeejveuuu! OKE EMILIE MAAR HOE DAN? ZEG HET ONS!

Haloumi Heaven

09-04-2020

Welcome to Haloumi Heaven, dear friend. Have a seat on cloud nine and sit back. Meet my new soort van rösti-achtig omelet voor mensen wiens bucketlist de vuilbak in mag: na je kennismaking met deze rakker kan je vredig sterven. Ik kroop er bijna net zelf gewoon spontaan van in m'n kist. Toch eerst nog effe deze met jullie delen,...

Wat eigenlijk hetzelfde is als een pannekoek, maar dan zo gezegd zodat je terug beséft wat er eigenlijk in dat woord zit: een KOEK IN JE PAN! Dat vind ik dan weer leuk, beetje taal beetje humor beetje koken beetje eten.

Een zacht zoetig ziltig zandwishke! Een trip naar de mediterraanse, als het ware. Wat ligt daar allemaal op te blinken, hoor ik u denken? SIMPEL! Komtie:

Vanochtend om half vijf werd ik wakker met het geniale idee om een burrata als dessert te maken. Na verschillende pogingen, deel ik met jullie het heuglijke nieuws:

Dit overkwam mij ook gewoon zomaar plots ineens zonder voorbedachte rade echt super plots viel het op mijn bord en in mijn mond en vandaar recht in mijn tere tere hart: een omelet zo simpel, maar met één klein detail dat de hele omelet-wereld doet shaken.

Oftewel: zoete aardappeltaart! Alleja, taart is wat veel gezegd - de aardappel ligt in een de vorm van een taart op een deeg waar je ook taart op kan maken. Is het dan een taart? Hangt af wat jij verstaat onder taart. Deze 'taart' is niet zoet, al zit er wel zoete patat in natuurlijk... Maar ik zou 'm...

Dit feestje bouwde ik zonet geheel onverwachts nadat ik met een kleeeeeein katertje besefte dat ik in de vriezer nog een restje bolognesesaus had liggen die ik gekregen had van de vrouw van mijn stiefvader, klinkt raar maar went snel hoor.

Bananenfeest

27-03-2020

Met deze allemansvriend kom je de quarantaine weer net dat beetje leutiger door. Hij is zo simpel te maken en zo lekker op zoveel verschillende manieren!

Het is niet voor niets geen gezegde want het wilt ook helemaal niets zeggen. Maar stel dat blauwe kaas geen haast zou hebben, dan kanjenem evengoed op je gemakkie grillen en ondertussen chillen. Op je... billen! Dat heb ik dan ook gedaan. Spijt van? Not one bit."

Lekker broodje kopen, lekker toosje van maken (als je geen toaster hebt gewoon lekker de pan in leggen met wat goeie olijfolie een toefke peper en zout) en alsie goudbruin is, boeltje hieronder er lekker op smeren.

Broodje biet

25-03-2020

Broodje snijden, bietje schijven, kaasje kruimelen, kruidje plukken. En dan een zoet 'friske' dabai.

Simpele salaaj

25-03-2020

Het moet niet altijd k*t met peren zijn, soms mag het gewoon salade met komkommer zijn. Lekker simpel en suuuuperlekker.

In tijden van ingebeelde schaarste zou je door al dat gehamster misschien wel een teveel aan ingredienten opgelopen hebben òf bepaalde zaken plots niet meer in je vertrouwde rek terugvinden! Daarom: granola in je pan! Omdat het zò simpel is en zoveel lekkerder dan die uit eender wel plastik zakske. En omdat een goede maar gestoorde vriend van mij...

Je smeert of legt je beleg op je broodje, je bakt de groenten in de pan en je stort het rijkelijk uit over je nietsvermoedende, dan nog schijnbaar banale, broodje. Je legt het er goed dik op, stapelen eigenlijk. Eventueel af te toppen met verse kruiden of een knapperig slaatje en laat instagram maar janken joh. We know you won't....

De tranen stonden in mijn ogen toen ik deze vrolijke vriend de oven uit- en mijn mond inschoof. Neem er dus alvast een servietje bij voor uw respectievelijke mond- en ooghoeken, wanneer ge den deze uw leven beslist in te laten. Om het af te werken wel nog een vijg op leggen, maar kan evengoed met een appeltje of een...

Omdat je soms zin hebt in dat, dan weer in zus en dan weer in zo: chocolade die je zelf kan maken en smaken naar de zin van jouw dag. All you need: chocolade en jouw favoriete smaakmakers.

Ik ben momenteel Eat, pray, love aan het lezen, waarvan een derde van het behoorlijk dikke boek volledig gewijd is aan (de titel verraad het natuurlijk al, maar voor de simpelen der geest onder ons): eten! In die zuidelijke sferen en met de brandende klimaatopgewarmdezon op mijn bol kreeg ik deze Italiaanse ingeving. Te simpel om waar te...

Mijn lievelingseten is zonder twijfel de lauwwarme salade. Die komt zacht binnen, doet dienst als avond- en als middagmaal. Het geeft het gevoel van een warme maaltijd met de lichtheid van een frisse salade. Best of both worlds dus eigenlijk.

Deze kleine communist is een allemans vriend: zoet, zacht, zout met een klein beetje beet aan. Er zit van alles wat in, niet teveel, niet te weinig. Onmogelijk om er niet van te houden. Niet dat we per se van communisten houden, maar wel van dippididips waarin alle smaken gelijk voor de wet zijn.

Ik ken de mensen op de foto niet, gewoon 'paradijs' gegoogeld. Excuses dus aan de eigenaars van deze foto of van deze lichamen mochten zij zich hier ondanks hun google-hitgevoeligheid niet prettig bij voelen.

Dit bordje gaat zo lekker binnen en all you need is lotsa love (lees: oven) om het te maken! En een paar groenten, njehehe. De kool van een bloem hiernaast geeft alvast zin om eraan te beginnen, me dunkt. Veel plezier!

Meet: de feestneus in je bord! Dit is een ode aan de gangmakers van het feestje in je bord. Geen bouillon, Maggi smaakversterker, geen E-nummers en geen kilo's zout. Nee, simpelweg: kruiden! Als je de kunst verstaat ze juist te gebruiken is geen enkele groente en geen enkel bordje nog saai. Jouw gerecht staat of valt bij dat laagje kruidige goud....

Zacht, zoet en voller komen de soepkes niet snel. De hoeveelheden van de verschillende groenten kies je zelf naar gelang welke je liever laat doorsmaken. Hoe meer aardappel en pastinaak, hoe zachter en zoeter de soep. Pastinaak heeft een redelijk specifieke smaak die nogal overheersend kan zijn, dus als je daar niet erg van houdt, easy on the...

Dit is een heerlijk zoete, proteïnerijke en vooral vullende pannenkoek die je op minder dan tien minuten hebt gemaakt! Met slechts twee ingrediënten: een ei en een banaan. Leuk detail: pancake is letterlijk vertaald 'een cake in de pan gebakken'. Zo bekeken werd de koek in de pan net nòg leutiger, nietwaar?

Normaal gezien pleur ik liefst van al de dingen allemaal samen in één pot, bord of pan. Omdat ik niet van de techniek ben en omdat ik geen geduld heb om espuma's, cremes, crumbles of andere texturen te fabriceren die op de maan of op andere dramatische taarten thuis horen.

Dit is een ideaal slaatje voor de onverwachtse kater van een niet iets te gezellige dinsdagavond. het was niet per sé laat en ook niet per sé superdronken, maar je voelt het wel want je lijf vraagt om net dat beetje meer sap en beet dan anders. Ziehier uw perfecte kompaan op deze zeurderige halve katerdag: een licht maar lijvig...

Deze salade lijkt light maar is een stiekem kanon met haar dubbele lading proteïnen in zowel de linzen als het zachtgekookte eitje. Goed om de spieren op te bouwen na de workout. Of om de kater te bestrijden. Of uit nobele nineties sympathie voor Arnie.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin