Asperges op Vegaanse wijze

27-05-2020

Oftewel: asperges op vlaamse wijze maar dan zonder de vlaamse eieren en boter en met allemaal andere pseudo-vlaamse dingen die ook superlekker zijn én vegan zijn! Can it? IT CAN! En je moet ook helemaal niet vegan zijn om dit heerlijk te vinden! Het ziet er zelfs bijna een beetje hetzelfde uit. Hoewel niet helemaal maar genoeg om te doen alsof. Soit, tis waanzinnig lekker en ik proefde zowaar een prima alternatief voor onze alltime favourite en legendarische klassieker dus voilà bij deze: Take it, enjoy it, you can have it, it's awesome! En ohja: tis retesimpel om te maken - Pardon my french but i'm just so excited... and not the kind of girl to hide it... nor my recipes dus komtieeee:

  • witte asperrezjes schillen, onderste stukjes afsnijden of breken en stomen (of koken)
  • ondertussen kikkererwten prakken (uit blik of bokaalof als gij de tijd en goesting hebt om die droge vrienden een dag te laten weken en dan te koken en zo van die omslachtige dingen: be my guest)
  • dikke klots olijfolie dabai
  • lekker veel zout strooien
  • mierikswortel uit een potje derbij matsen (grote eetlepel voor een half blik frogpeas, hangt af van hoe 'pikantig' dagem wilt hebben)
  • platte peterselie, doe maar lekker veel maar let wel: er zit een scherpig bittertje in dat je best goed doseert
  • citroen, zeker een halve gielegaans uitpersen - ge wilt een zesty hoekske aan uw prakske geven dus duwen op die gele bol joh!
  • dan asperrezjes sprijden op een bordje, prakje derover draperen, eventueel nog wat platte peter derover strooien en nog wat olijfolie for the smoothness...

SMAKELIJK!!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin