Kronieske van een kiekske

10-06-2020

Ik maak eigenlijk bijzonder weinig vlees, gevogelte en vis maar als ik wat meer aan het squatten ga dan merk ik vaak dat er toch een soort van craving naar andere proteine dan die uit peulen enzo de kop op steekt. Zo kwam het dat deze kipfileekes in een supertasty jasje op mijn bord terechtkwamen. En hopelijk dra ook op dat van u!

Voor uw smeersel:

Eerst een potje maken met een driedubbele hoeveelheid van onderstaande ingrediënten. Daar gaat ge uw kiekske mee insmeren alsof ge zonnecreme op uwe kleine smeert die voor de eerste keer de zon in gaat, FEEL THE LOVE GUYS FEEL THE LUUUVE op die billekessss:

  • Miso pasta (of andere smaakvolle zoutmaker zoals daar zijn soyasaus of hoisin)
  • Cayennepeper (of andere pikantmaker zoals sambal of chilliflakes)
  • Gedroogde munt
  • Kurkuma

BOODSCHAP VAN ALGEMEEN MARINEERNUT: een marinade is eigenlijk gewoon een lopende of smeerbare kruidenmassa waar ge uw vlees of vis mee versiert. Experimenteer hier dus vooral met de kruiden die gij lekker vindt met volgende tips int achterhoofd:

  • als ge een lopende marinade maakt (droge kruiden met olie) dan snijdt ge uw kiekske in wa kleinere stukskes en laat ge hem wa langer trekken
  • Als ge een vastere emulsies hebt door bv Harissa, tomatenconcentraat, wasabi, misopasta, mosterd, hoisin, sambal) OF omdage er noten of pijnboompitten ofzo in hebt gemixt OF ook hier kunde verse kruiden in de mixer knallen (JA DA KAN ALLEMAAL DUDE!!) dan kunde beter grotere stukken snijden diege inpapt en voorzichtig omdraait in de pan.
  • Nòg handiger is uw ingepapte billekes gwn in de oven te leggen, dan kan de marinade er minder snel afvallen en verbranden enzo.

Paksoi (of ander groentje waar ge zin in hebt)

  • Olieke in de pan
  • Fijn of grof gesneden look der lekker in laten bruinen zoals Jos en Rita in benidorm zouden doen zònder zonnemelk
  • Paksoi in stukskes snijden en derbij matsen om ze lekker knalgroen te bakken (ist u ooit al opgevallen da groene groenten wanneer ge die bakt of stoomt of stooft dat die NOG groener worden dan datie al waren? Issa genius)
  • Beetje kaneel (echt een klein toefke, ni teveel anders wordt dat ranzig)
  • Beetje honing (same)
  • Beetje pikantmakerke (afhankelijk van hoe pikant uw kiekske is. Mijn kiekske was totaal ni pikant want ik ben daar bang - trauma's van vroeger, hebben we het nog wel es over als we elkaar wa beter kennen - so i stepped up my spice-game hier een beetje. Ma if you like it hothothot dan kunde gewoon keihard on the losgehen en mij NOOIT uitnodigen aub)
  • Nootje, uitje, vers kruidje dabai en kleir

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin