Fehervariaanse Berg

07-05-2020

Deze berg van tomaten en feta is een ode aan mijn jarige vriendin die rond deze tijd traditiegetrouw een waanzinnige BBQ geeft met zwembaden van drank en eten en chloorwater (als in: een echt zwembad is er ook bij, verder niks louche met vergif ofzo) om het leven samen met haar loved ones te vieren. Dat is dit jaar wat anders, maar het leven blijven we vieren, ook vanuit ons hol. Dus, from my hol to yours:

Ik noem deze de Fehervariaanse berg, in eerste instantie omdat die grotendeels gemaakt is van haar lievelingsen: feta, tomaat en kip (als in: ze zou mij direct verruilen voor een goei kiek, ondànks het feit dat ik soms ook écht wel een goei kiek kan zijn). In tweede instantie omdat zij net zo zou smaken als deze heerlijke berg als zij een slaatje zou zijn - wat op zich een totaal absurd idee is, dat weet ik, en tòch is ze net zoals dit slaatje:

een avontuurlijk en verrassend hoopje heerlijkheid dat verfrissende perspectieven geeft aan de wereld (of 'gerechten' zo je wil) rond haar, met een paar goei tomatten die lekker zichzelf zijn en verder niks te pretenderen hebben. Ze is onvoorspelbaar zoet als ge plots een klein stukske dadel te pakken hebt dat ge niet zag komen en is zalig down to earth met haar zwarte olijfkes die al teen en ander hebben meegemaakt en een onverwachtse diepgang aan het schijnbaar complexloze slaatje geven. De hele boel wordt bijeen gehouden door een zacht fetakeezeke dat nooit teleur wilt stellen en daar ook altijd keihard voor zal werken. Ze topt af met een tikje komijn, verse basilicum, munt en platte peterselie - kruiden van alle windrichtingen die deze reisgrage deerne het exotische karakter geven dat blijft boeien en haar zelf ook geboeid houdt in de wereld van saaie soepkes en slappe spaghetti's.

Het kiekske (waar de jarige in kwestie al jaren mee in een codependent relatie zit - sorry iemand moest het u zeggen sooph, thats what friends are for) of andere stukken vlees waar ge graag een tralies in brandt die moet ge er zelf bij bedenken of BBQ-en. CHEERS!

Op uw gezondheid Sooph

<3

Voor de berg

  • Tomaat (pakt de goei, sappig, vlezig, het mag wa kosten tis de ster van de show - op uw hoofdpersonage moogde ni besparen als ge ne kaskraker wilt maken nietwaar)
  • Zwarte olijven (pakt die gerimpelde oude zachte lieve bommakes waar het pitje nog inzit, veel meegemaakt, veel smaak)
  • paar dikke Medjoul dadels (ook hier: tegenwoordig smijten ze ermee naar je smoel dus wees slim en vang ze voor je smoel ze vangt - of maw: koop please ni die cheapos voor dees geregje)
  • Fetakaas (bel Sophie voor tips das hare winkel)

Voor de samenhang

  • Rode wijn azijn
  • Olijfolie
  • Komijn (moet ni, mag)
  • Beetje honing als ge hebt
  • Aftoppen met verse munt (en eventueel basilicum en platte peterselie of koriander als ge da meugt da ga ook zalig zijn hierbij)
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin