BOEM kool

04-05-2020

Deze feestelijke kruidenbal was een uurtje geleden nog een blote bloemkool - hoe graag ik de dingen ook in hun blootje zie, met een leuk jasje is het vaak ook best leuk. Dussss de vraag van tien bloemkolen, waar vind je zo'n leuk jasje?!? In je koelkasje!! Doe die deuren open en knal samen in een potje (terwijl de oven op 180 voorverwarmt):

Voor het jasje van bloemkool:

  • Klots honing
  • Soyasaus (of hoisin als ge die hebt)
  • Olijfolie
  • Zout
  • dikke vette griekse yoghurt
  • Sambal! (kan ook met mosterd voor mensen die geen sambal kochten en er eigenlijk geen idee hadden wat ze er in godsnaam mee aan moesten)
  • Smeer de inhoud van je potje dik uit over de roosjes van je bloemkool als ware het de blote billen van je liefie vetzakkies! Olee olee! Maaarrrr wat ligt daar rond die bloem van een kool te blinken vraag je je af? Koraallinzen!! die vrolijk meegaren in een badje van kokosroom, fishsauce en kurkuma:

Voor het badje van linzen

  • kokosroom
  • fishsauce
  • kurkuma

Hoe dan precies?

  • Na ongeveer 45 minuten haalt ge uw bloem uit de oven en stort ge een blik kokosroom met de ingredienten voor het badje van uw linzen uit
  • Die garen dan nog een dikke tien minuten mee (langer alst nodig is maar anders riskeert ge een papke zoals da bij mij was zakdoek leggen niemand zeggen)
  • Ge kunt ook zonder linzen leven hé, als ge da ni graag hebt. Ma geef het toch maar een kans, denk ik altijd.
  • Let wel: koraallinzen garen dubbel zo snel als gewone linzen dus als ge die vervangt moeten ze er dubbel zo vroeg bij!
  • TOP AF MET VERSE KRUIDEN EN EEN ROYALE DUW OP EEN DIKKE VETTE ROYALE CITROEN!!
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin