Concepten

Hier leg ik een paar übersimpele principes uit die mij het koken zo simpel hebben gemaakt dat ik het zelfs voor de lol op een blog smijt.

Spreads

Just spread the love y'all

De wereld van de spreads is geniaal en on-uit-puttelijk. Eens je een paar simpele principes onder de knie hebt is de kans klein dat er ooit nog eentje mislukt! Ziehier uw ticket to heaven én to de harten van al uw vrienden.

Dressings

Get with the dresscode

Ten eerste: uw smaak zit in de dressing, niet in de sla. Sla is gewoon een groen blad, daarom haten kinderen dat en terecht, die zien gewoon een struik in hun bord liggen. En ten tweede: er bestaat een hele simpele code waarmee je elke dressing (en dus elke salade) lekker krijgt! Klik hier voor de sla-hack van je life yow!

Restjeskoken

De een zijn dood is vaak echt nog mogelijks uw brood. Letterlijk.

De kunst van het restjeskoken is er eentje die elke simpele sukkeleir kan leren, ge moet gewoon weten hoe. Dus simpele sukkeleir of kranige keukengod: ziehier uw gids naar de slappe-groenten hemel!

Foutje?

Neeje, mislukt is van de pot gerukt!

Er kan bij het koken eigenlijk weinig misgaan, behalve als iets echt ernstig verbrand tot verkoold is, maar daar moet ge echt al wel uw best voor doen. Voor alle andere 'foutjes' in de keuken is er altijd een oplossing. Te gaar: mixen. Te dun? Verdikken. Te lelijk? Opeten!

Kruiden

Herbalize and fertilize

De niet-zo-geheime-maar-vooral-onderschatte-sleutel waarmee je de droogste wortel in no time tot culinair ongekende hoogtes katapulteert: (fresh) herbzzzz! Eens je begrijpt hoe die werken kan je elk gerecht optillen naar z'n hoogste potentieel, just as you like it! Ik zeg dan ook altijd fuck de smaakpolitie en say hello to de smaakfamilie!

"A concept a day keeps the kookboekafhankelijkheid away"

Conceptkoken, c'est quoi?

Jaren geleden probeerde ik met de opkomst van de kookmanie net zoals iedereen 'lekkere geregjes' te maken. Mijn dierbare ex die daar onvrijwillig het onderwerp van was leeft nog wel, maar echt prettig was anders.

Met recepten ben ik gewoon altijd zo van 'Ooh ma die appel kunde wel vervangen door nen aardappel peizek' en 'Moh die gember hebde volgens mij ni echt nodig zuh' en 'Ah just ne wekker, babe had gij die gezet?'

Ik slaag er gewoon niet in de strikte richtlijnen te volgen. Noch in de keuken, noch in het leven. Zo komt het dat ik volgens 'concept' in plaats van recept ging koken.

Ik ontdekte een paar simpele principes die het koken plots zò eenvoudig en efficiënt maakten, dat ik had gewild dat iemand mij dit jaren geleden had verteld toen ik de Pascale Slaatjes in mij jammerlijk zocht, maar niet vond... (zie foto)

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin