Zoete petoeter toert

30-03-2020

Oftewel: zoete aardappeltaart! Alleja, taart is wat veel gezegd - de aardappel ligt in een de vorm van een taart op een deeg waar je ook taart op kan maken. Is het dan een taart? Hangt af wat jij verstaat onder taart. Deze 'taart' is niet zoet, al zit er wel zoete patat in natuurlijk... Maar ik zou 'm niet serveren als dessertje, zal ik het zo zeggen. 

Zo, genoeg geluld. Een leuke quiche (aaaah dat is het!!) van zoete aardappel en ajuin, dingen die je nog hebt liggen wanneer de frigo al geplunderd is en waar jij misschien geen geregje in ziet? Awel: ikke wel!

Voor de basis van deze leukerd heb je eigenlijk maar drie ingrediënten nodig. Hoewel eerlijkheid me gebied te zeggen dat ik dénk dat het wel lekkerder wordt als je de taart meer als quiche behandelt en er ook effectief een romige vulling bijmaakt. Of aftopt met een leuk zacht kaasje. Ik heb geroeid met de riemen die ik had en zo werd de mijne helaas wat droog.. Tjah, niet alles gaat altijd zoals je wilt he, niet in de keuken en niet bij ... wat rijmt er op keuken?? 

Ieeeuw vetzak!! Ik bedoelde orakelspreuken!!

Ingrediënten voor de basis

  • zoete patat
  • ajuin
  • quiche-bodem
  • Da's al? Da's al!

Stappenplan

  • rol je deegbodem uit in een taart- of springvorm, prik enkele gaatjes met je vork in de bodem
  • als je wilt datie eruit ziet zoals de mijne op de foto: snijd de aardappelen en ajuinen in schijven van een dikke centimeter (persoonlijk vond ik het heel ongemakkelijk eten zo en ook de smaken niet zo geniaal verdeeld dus ik stel voor dat je ze gewoon in blokjes of iets anders eetbaars snijdt want dit ziet er allemaal misschien wel leuk uit maar het is echt stom om te eten duuus.. ik ben gewoon eerlijk hé jongens)
  • besprenkel met olijfolie en kruiden: zorg dat ze allemaal in een kruidig oliejasje zitten
  • als je er kaas door kunt brokkelen, zeker doen, de mijne was zoals gezegd te druuuug

Smaakmakers

  • olijfolie
  • kurkuma
  • kaneel (niet teveel anders lijkt het echt op een toert)
  • zout
  • beetje thijm en/of rozemarijn
  • peper ooohooof: chilliflakes of iets spicy is leuk hierbij, een (kleinklein stukje van een) rood pepertje ofzo?
  • een kaasje naar keuze om erdoor te brokkelen: geitenkaas, fetakaas, blauwe kaas, ...

Ingrediënten voor het quiche-plan

Klop onderstaand geheel door elkaar, breng op smaak en gebruik wat jij zelf lekker vindt.

  • eitjes (voor één standaard quiche gebruik ik 3 à 4 eieren, of gewoon hoeveel ik er heb)
  • pezo
  • room / ricotta / cottagecheese / ... je kan eigenlijk best veel 'dikmakers' (ik doel op de consistentie, niet je lijf) gebruiken in je quiche zodatie niet zo zwaar valt op je maag of buik (nu bedoel ik wél op je buik in de vorm van vetjes)
  • je kan door de kaas of room die je hierboven koos ook nog gemalen kaas draaien, een parmezaanse, een blauwe kaas of een standaard gruyèreke kan ook
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin