Rode piet met snolkeldercrème

02-03-2019

Een heerlijk hoopje aarde in je bord! De rode bietjes en radijsjes geven het beste van zichzelf na een gezellig uitje in de sauna, gaar en wak, lekker op hun gemak. De knolselder met ricotta geeft het een ultra-romig, zeemzoet jasje om ze in te hullen. Doe er zo veel of zo weinig van op als je zelf wil. Maak het vegan met een plantaardige variant of leg het hoopje op een boterham: mij allemaal niet gelaten, zolang je er op het einde de kappertjes maar over strooit, want die kleine vrienden toppen het smakenpallet heerlijk af!


Ingrediënten

  • rode bietjes, ongepeld maar wel gewassen
  • radijsjes, staartjes eraf snijden
  • halve knolselder
  • pot ricotta
  • kappertjes
  • olijfolie

Stappenplan

Voor de groentjes

  1. zorg dat de bietjes en radijsjes evengroot zijn en leg ze in een ovenschaal
  2. wees vrijpostig met de olijfolie
  3. pezootje matsen
  4. afhankelijk van hoe groot ze zijn, een uur tot twee uur in de oven

Voor de crème

  1. kook of stoom de knolselder (in bouillon)
  2. breng samen met veel olijfolie en ricotta
  3. pezootje dabai
  4. mosterd, thijm, salie, citroensap en mixen maar

Smaakmakers

  • munt
  • thijm
  • salie
  • citroensap
  • mosterd
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin