Oosters OMG-omelet
31-03-2020
Dit overkwam mij ook gewoon zomaar plots ineens zonder voorbedachte rade echt super plots viel het op mijn bord en in mijn mond en vandaar recht in mijn tere tere hart: een omelet zo simpel, maar met één klein detail dat de hele omelet-wereld doet shaken.
Ik heb deze kanjer op een fris slaatje gelegd, maar je zou er ook rijst- of sobanoodles bij kunnen koken, ze eventueel laten afkoelen en er nog een knapperig komkommertje bij leggen ofzo. Dan is het feest compleet Alleen had ik zelf die tijd en noodles vandaag niet daarvoor. Maar als je ze wel hebt: tegen dat de noodles met een zacht stukje van dit OMG-omeletje je tong bereiken zit je op een blitztrip naar het Oosten. Een zeer welkome afwisseling in quarantijden, me dunkt - ik wens het je alleszins toe. Amen.
Ingrediënten
- geklutste eitjes
- sojasaus
- ricotta tussen het omeletje leggen alsie nét uit de pan is, dan dubbel vouwen en laten smelten. Jeeeeeeezus. Zie hier ga ik weer, praten tegen de zoon van god...
- leg het gerust op een toosje of op wat noodles ofzo, kan allemaal.
Smaakmakers
- eventueel een scheutje fishsauce (in de plaats van zout, tesamen wordt het al snel precies een slok Noordzee)
- als je tijd en zin hebt kan je er wat geperste look doordraaien, maar die heb ik in de dressing van mijn salade gedaan, waar ik ook wat geraspte gember in zou durven matsen trouwens.
- beetje thijm derdoor
- afwerken met wat sesam- en nigellazaad (die laatste vind ik bij mijn plaatselijke marokkaan)
- afwerken tegen het einde met srirachasaus (als je dat nog niet kent, niet gepanikeerd, je kan de jaren niet inhalen maar je kan wel verder mét srirachacha. Je vindt het in de aziatische supermarkt maar tegenwoordig ook gewoon in de delhaize en de appie.)