Grade your bolo up

28-03-2020

Dit feestje bouwde ik zonet geheel onverwachts nadat ik met een kleeeeeein katertje besefte dat ik in de vriezer nog een restje bolognesesaus had liggen die ik gekregen had van de vrouw van mijn stiefvader, klinkt raar maar went snel hoor. 

Soit, ik had rond de middag al zin in de saus maar geen zin in een bord pasta dabai dus, ging ik aan het experimenteren. Bij deze: shakshuka van bolognesesaus. Leg er zoveel eitjes in als je wilt maar bedenk wel dat ze wat plek nodig hebben om te garen. Of ook niet who cares dan wordt het een knotsgek bolognese omelet ofzo. Moet op zich ook gewoon kunnen.

Ingrediƫnten

  • bolo restje
  • eitje
  • kleeeeeein katerke

Smaakmakers

  • ik top 'm graag af met verse kruiden, zoals de doorsnee blogganger ondertussen al wel weet, met bijvoorbeeld een korianderke of wat blaadjes verse baz (niet-culinaire afkorting van basilicum)
  • ik doe wel wat peper en zout op mijn eitje wanneer ik het in de saus heb gebroken. Geen idee of dat moet, kijk zelf maar.

Stappenplan

  • Je doet de saus in de pan (MET DEKSEL!) en warmt die op totdatie echt kookt (geen idee of dit culinair verantwoord is maar het zal me worst wezen joh.. hmm worst..)
  • wanneer je echt de belletjes van het kookpunt ziet breek je voorzichtig een eitje in een putje. Je maakt zoveel 'putjes' als je wilt (mijn putje mislukte nogal waardoor het eiwit uitliep maar dat was ook best lekker dus geen man overboord, enkel ei.)
  • hoe lang die moet garen weet ik niet, de mijne was een beetje te ver want het droomscenario is natuurlijk eentje waarin het eigeel lekker zacht uitloopt. Ik gok een minuutje of vijf?
  • vergeet het deksel niet op de pan te doen anders 'kookt' je eitje niet goed langs de bovenkant.
  • ik heb er voor de gelegenheid nog een boterhammetje bij gegeten, met ricotta. Niet omdat het er per se bij moet maar ik ben nu effe in mijn ricotta-fase en dan probeer ik alles daarmee uit en dat was helemaal prima dus. Kan volgens mij ook met een stukje gouda of geraspte kaas. OH ja: geraspte kaas erover strooien in de pan88!!88 DOEN als ge da hebt liggen, voor mij is het te laat maar SAVE YOURSELVES!!
  • verse kruiden dabai en smullen maar!
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin