Gazpacho van snolkelder en venkel

23-05-2019

Gazpacho is eigenlijk gewoon een fancy naam voor 'koude soep'. No rocket science dus, gewoon soep maken en die koud serveren, basically. 


Ingredienten

  • venkel
  • knolselder

Stappenplan

  1. doe de smaakmakers samen in de pan met een dikke vette scheut olijfolie (of vetstof naar keuze)
  2. laat goed stoven en doe dan de groenten erbij. Laat ook die zo lang als je kan stoven, liefst totdat de groenten al zacht zijn
  3. doe kokend water en bouillon erbij (een blokje per halve liter)
  4. vergeet voor het mixen de stronkjes citroengras er niet uit te halen!
  5. Laat de soep helemaal afkoelen en doe ijsblokjes in de soep wanneer je 'm serveert!
  6. Versier met het groen van de venkel en een topje van de munt, als je oog ook wat wilt. 

Smaakmakers

  • look
  • gember
  • rode peper
  • citroengras
  • citroen
  • bouillon
  • munt
  • aftoppen met geroosterde pitjes en een dikke klets ricotta of griekse yoghurt!
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin