Gazpacho van snolkelder en venkel
23-05-2019
Gazpacho is eigenlijk gewoon een fancy naam voor 'koude soep'. No rocket science dus, gewoon soep maken en die koud serveren, basically.
Ingredienten
- venkel
- knolselder
Stappenplan
- doe de smaakmakers samen in de pan met een dikke vette scheut olijfolie (of vetstof naar keuze)
- laat goed stoven en doe dan de groenten erbij. Laat ook die zo lang als je kan stoven, liefst totdat de groenten al zacht zijn
- doe kokend water en bouillon erbij (een blokje per halve liter)
- vergeet voor het mixen de stronkjes citroengras er niet uit te halen!
- Laat de soep helemaal afkoelen en doe ijsblokjes in de soep wanneer je 'm serveert!
- Versier met het groen van de venkel en een topje van de munt, als je oog ook wat wilt.
Smaakmakers
- look
- gember
- rode peper
- citroengras
- citroen
- bouillon
- munt
- aftoppen met geroosterde pitjes en een dikke klets ricotta of griekse yoghurt!