Blauwe kaas heb geen haas(t)
Het is niet voor niets geen gezegde want het wilt ook helemaal niets zeggen. Maar stel dat blauwe kaas geen haast zou hebben, dan kanjenem evengoed op je gemakkie grillen en ondertussen chillen. Op je... billen! Dat heb ik dan ook gedaan. Spijt van? Not one bit."
Stap 1
Ik heb mijn courgette overlangs, in een paar dikke stroken gesneden en in een ovenschaal gelegd. Daarop heb ik roquefort gekruimeld, olijfolie en een pezootje op gestrooid en dan de oven in geschoven onder een grill + hete luchtfunctie op ongeveer 180 graden. Ik denk een kwartiertje maar dat hangt een beetje af van je oven en van de dikte van je courgette. Kijk een beetje mee (moet niet de hele tijd maar mag natuurlijk wel, als je lekker zoals je kat of buddha ofzo wil doen die staren ook de hele tijd zonder bewegen naar dingen en die zijn heel lekker zen dus wie weet wat er met je gebeurt als jij het ook eens probeert zo wat te kijken naar het venstertje van je oven) totdat het eruit ziet op de foto rechts van dit stukje lulkoek.

Ingrediënten
- courgetteretteketet
- verse spinazie, gewassen
- roquefort (of ander preferabel blauw, maar wij discrimineren niet dus kies zelf maar welk keezeke dat u kan bekoren)
- quinoa gekookt in twee delen melk, een deel water en bouillonblokkie

Stap 2
Ik heb de spinazie gewassen en een beetje grof met de hand gescheurd. Omdat ik lui ben, niet omdat het een 'beproefde techniek is die ik iedereen aanraad omdatie de voedingswaarde ten goede komt', ofzoiets. Gewoon lui en ongeduldig. Over de spinazie scheutje olijfolie, scheutje azijn, pezootje en dan de hele boel aftoppen met zeste. ZESTE ZEG IK U! Is écht de magic ingredient van dit onthaaste subtiele kaasfeestje.
Stap 3
Schenk uzelf (als je meerderjarig bent) een rood portootje of een leutig bierke uit, breng alle ingrediënten samen in een bord, leg er voor de jol eventueel een schijf citroen op - zo lijkt het alsof iemand anders het voor jou heeft gemaakt want wie legt nu voor zichzelf een schijf citroen op z'n eten, zo'n schijf waarvan je weet bah die gaat er zometeen gelijk weer af want die wil ik toch niet in mijn mond joh ik ben niet gek hoor hallo - ga in de zon zitten en schuif de hele zooi lekker naar binnen. Smakelijk!
Smaakmakers
- citroenzeste en -sap (nie zeiken over die zeste en gewoon eens doen, raspen doet ge toch ook met uwe parmezaanse, awel, pakt die rasp en gaat er met uw citroen langs - magic awaits thou shall not regret i promise)
- olijfolie
- pezo
- rode wijnazijn (of witte wijn of oeh: balsamico!!)