Apero'clock
11-04-2020
My favourite time of day! Drinken en eten, mijn lievelingsdingen tegelijkertijd én aan de lopende band, does it get any better? Ik dacht het niet! Hoewel: sinds de health food bombardementen serveren mensen tegenwoordig kurkdroge wortels en schrale komkommers. Een ware zonde eens je weet hoe snel en simpel je voorgenoemde tot een waar festijn omtovert. Leest u even mee:
Ingrediënten
- komkommer (of wortel of selder voor de die-hard healthfreaks of kijk in de tekst voor nog wat ideetjes) in een vorm naar keuze snijden
- Bordje eronder leggen en de smaakmakers erop leggen
Smaakmakers
- Olijfolie
- soyasaus (echt? Ja echt it's amazing ook zonder sushi gij kleine hipster)
- Olijfolie
- soyasaus (echt? Ja echt, gewoon doen, it's amazing ook zonder sushi gij kleine hipster)
- Citroen
- Grof zeezout
- Sriracha (of gewoon peper)
- Tahini (of als ge da ni hebt misschien een zacht kaasje zoals geit of feta, of ricotta uiteraard, oeh of mss is zelfs wa parmezaan nog wel te eten dabai ma dan zou ik er geen soyasaus bij doen want die is wel heul zout al)
- Verse kruiden zoals peterselie, basilicum, koriander, munt, ... allemaal toppers zowel samen als apart
- Aftoppen met sesamzaadjes en/of nigellazaadjes
- mij uitnodigen als de wijn koud is

Dit is dus een van de 'concepten' die je supergemakkelijk toe kunt passen op allerlei andere groentjes, ook als ze niet rauw zijn. Bijvoorbeeld een gestoomd of gekookt boontje is superlekker en handig om zo te eten, of broccoliroosjes of aspergetippen, kan ook geroosterd. 't Is het idee dat ik wil delen en waarmee je zelf aan de slag kan om verder te experimenteren en een beetje buiten die 'begane paden' kunt gaan die jij in je hoofd hebt gemaakt van 'hoe een apero eruit kan zien'. Zoek uit wat jij lekker vindt en go loco!